Fluffy proteinpandekager

Nogen gange skal man kaste sig ud i noget nyt

..Sådan skrev Rikke til mig, efter jeg havde kontaktet hende med interesse i et kostforløb med mål om vægttab. Jeg havde i ugevis overvejet, om et forløb overhovedet var mig, om en kostvejleder overhovedet kunne sammensætte en plan til vægttab til kræsne mig, om en kostvejleder kunne forstå mig, om jeg havde rygrad nok til at holde sådan en plan og ikke mindst om det var pengene værd. Du kan godt se hvor det her går henad, ikke? Den ene dårlige undskyldning efter den anden. Så da Rikke, efter jeg havde fortalt hende om min usikkerhed skrev, at ”nogle gange skal man også have modet til at kaste sig ud i noget nyt. Hvis ikke man ændrer noget, sker der ikke noget”, var usikkerheden væk, og derfor sprang jeg ud i det og bookede et 8 ugers kostforløb hos hende.

Mit udgangspunkt
Jeg er én af de formentlig mange piger, der længe har set alle skønhedsidealerne på alle de sociale medier. Én af de piger, som gerne vil tabe de ”overflødige” kilo. Jeg har også selv forsøgt af flere omgange, og startede for 3 år siden med en hulens masse cardio 4-5 gange om ugen. Jeg har også talt kalorier. Helt sygeligt. Det skulle jeg aldrig have gjort. Selvom det er 3 år siden, påvirker det fortsat min psyke. Dét jeg har gjort for mig selv, ved at booke og gennemføre forløbet hos Rikke, er noget jeg skulle have gjort længe før! I stedet for at prøve selv, og gå all in i en kort periode, og ikke være i stand til at holde en god balance på den lange bane, har været spild af min tid. Min tid med Rikke har dog været alt andet end spild – det har været de bedste 8 uger jeg længe har investeret i mit selv!

Udover at have et ambivalent forhold til kalorier, er jeg er en KÆMPE slikgris, både slik, chokolade, kage – ja, ærligt, så faktisk alt med sukker i. Jeg har altid, helt fra tidlige teenageår, spist slik 3-4-5 gange om ugen. Specielt weekenderne har altid været lig med en masse tygge-hygge. Dette var jeg overbevist om, skulle blive forløbets største udfordring.

Al begyndelse er svær – eller er den?
NEJ! Én af de ting der kom bag på mig var fra start var, hvor overraskende nemt det var at komme godt i gang. Rikke formåede at lave en kostplan med ”almindelig” mad, endda til mig som er ualmindelig kræsen. Derfor var det ikke noget problem at komme i gang, da det ikke krævede mere end normale madrutiner i køkkenet. Desuden var det nemt at komme i gang, da jeg udover at få 4 forskellige muligheder i hvert måltid, også fik andre gode alternativer, så jeg frit kunne sammensætte hvert enkelt måltid efter hvad jeg havde lyst til inden for rammerne. Dét gjorde både opstart og dét at holde planen, utrolig nemt. Selv nu, 11 uger efter forløbet startede, elsker jeg stadig alle mine måltider, og jeg har ofte svært ved at vælge fra planen, fordi jeg har lyst til det hele.billede-uden-titelAt holde den kørende blev mine nye trygge rammer
Efter ca. 2 uger var jeg 100% inde i planen. Jeg følte allerede, at kostplanen var min nye base for det næste lange stykke tid, også ud over de 8 uger. Det var her jeg var tryg, fordi jeg vidste hvad og ikke mindst hvor meget jeg kunne spise, og fortsat tabe mig. Når jeg havde min ugentlig dag der måtte bestå af både andet mad og søde sager, glædede jeg mig til at komme tilbage på planen dagen efter, fordi det føltes godt.
Udover at have planen til at holde mig på sporet, var de ugentlige vejninger en stor motivation, og også en af årsagerne til det var trygt og nemt at holde den kørende.! At veje og tage billeder hver fredag blev min egen lille indre konkurrence om, at der skulle være fremgang hver uge! Dét gjorde også, at jeg nemmere kunne holde mig fra de søde sager i hverdagene, fordi jeg vidste jeg skulle stå til ansvar for Rikke om fredagen. Det var en stor motivation for mig, at der blot var én uge mellem hver status, fordi jeg fik blod på tanden for fremgang til ugen efter også.kJeg fandt ud af, at for at kunne holde styr på både de dage jeg trænede og hvor meget ejg trænede, men også for at kunne holde styr på mine tanker underves i forløbet, købte jeg ”den lille sorte” – en lille notesbog. Hver dag skrev jeg har 5-10 linjer om dagen, om der havde været problemer eller om de gamle vaner begyndte at trykke. Denne bog blev en tro følgesvend i hele forløbet, og gjorde online forløbet mere visuelt for mig.

Vejen til målet – på godt og skidt
Vejen til mine resultater er gået over al forventning. Grundet specielt min trang, havde jeg aldrig turde håbe på et så godt forløb. Som ugerne gik, var det slet ikke tilfældet at trangen skulle blive styrende. Jeg hugrede ikke hver dag efter noget sødt, og når jeg 1-2 gange om ugen i nogle uge gjorde, var ét stykke mørk chokolade nok. Det overraskede mig, at når jeg havde lyst til noget, var det faktisk bare mere af den mad der var på min plan. Det overraskede mig, at der var kommet styr på min sukkertrang, og at jeg sagtens kunne nøjes med én ugentlig dag med søde sager. Noget jeg har forsøgt utallige gange og aldrig er lykkedes med – indtil jeg mødte Rikke.
Rikke har under hele forløbet været utrolig nem at komme i kontakt med, både med konkrete spørgsmål til mad, men også når jeg syntes det var lidt sværere eller når jeg havde brug for at dele mine tanker. Én ting er, at hun var nem at komme i kontakt med – jeg fik ro i maven og fornyet motivation efter at have kommunikeret med hende. Hun forstod virkelig at holde tingene ned på jorden, og møde mig dér hvor jeg havde brug for det. Dette overraskede mig meget, da jeg inden forløbets start var ret skeptisk over det skulle foregå online. Tydeligvis helt uden grund.

Jeg må også fortælle om en lidt anden side af forløbet. For som jeg fortalte tidligere, har jeg talt kalorier, og været sygeligt besat af at forbrænde dem. Ca. 4 uger inde i forløbet, var jeg begyndt at træne mere end først aftalt med Rikke. Jeg vidste det godt selv indeni, at de gamle tanker var kommet tilbage og jeg derfor var begyndt at overtræne selvom jeg fulgte planen for vægttab som jeg skulle. Selvom jeg ikke delte mine tanker med Rikke, men kun skrev de ugentlig træningstimer hver fredag morgen på vejedag, opdagede Rikke hurtigt denne tendens. Hun beordrede mig derfor til at holde flere ugentlige hviledage og slappe af. Jeg er meget overrasket over, at hun kunne se den side af mig og forløbet, og dét synes jeg er professionalisme på højt plan!

8 uger senere – lykkedes det?
8 uger efter start var det sidste gang jeg skulle vejes. De sidste 3 uger gik overraskende hurtigt, fordi jeg blev så tryg med planen. Og hvis jeg selv skal sige det, så lykkedes det! Vægten sagde -6,7 kg, og -44cm fordelt over hele kroppen.
Så hvis du er i tvivl – så gør det! Rikke tager dig i hånden hele vejen. Hun formår at tilpasse en kostplan der er helt igennem skræddersyet, og du skal derfor ikke være bange for en standard plan bestående af broccoli og speltboller. Jeg har desuden været særlig glad for, at kunne foreslå hverdagsmad jeg også spiste før mit bekendtskab med Rikke, som også er kommet på planen men i de rette mængder.lEfter endt forløb må jeg jo erkende, at mine forventninger, eller rettere sagt, dårlige undskyldninger for alvor blev gjort til skamme. Jeg har oplevet mere energi og sagt farvel til min daglige sukkertrang. Jeg er ikke længere besat af kalorier, men spiser al min mad hver dag med glæde. Endda med et indre ønske om mere. Jeg er blevet så glad for Rikkes professionalisme og personlighed, at jeg nu er i 1. uge af et 8 ugers online træningsforløb.

Jeg glæder mig til at se hvad de næste 7 uger bringer. Følg gerne Rikke – måske kommer der en ny opdatering om 7 uger 🙂

Tusinde tak for at du ville dele dine tanker igennem vores 8 uger sammen! 

 

signatur

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fluffy proteinpandekager