Sådan påvirker alkohol dit vægttab

10 gode fif til madpakken

.. De madpakker kan for nogen virke som den mest kedelige, smattede og ikke mindst uoverskuelige at skulle forholde sig til 5 minutters før man skal ud af døren. Så hvis du står og mangler lidt friske input eller nyt inspiration, så læs med! 🙂

Billedet er fra Sandras kostplan. 

1- Tilføj gerne en masse grønt til din madpakke. Det anbefales at vi dagligt indtager 600g grønt og frugt. Og tilføjer du overtal af de grove grøntsager som kål frem for salat, gulerødder frem for agurk, og broccoli fremfor ærter og majs er du også sikret længere mæthed, da de indeholder væsentlig flere fibre. Men alt grønt er godkendt.
2- Proteiner medvirker ligeledes til en længere mæthed. Det kunne være kylling eller rejer i salaten, en dressing ad skyr, eller hytteost på toppen.
3- Derudover er kulhydrater også vigtige, da de medvirker til at holde hovedet kørende. Anvend genre de grove med fuldkorn, da de tager længere tid for kroppen at nedbryde. Eksempelvis grovtortilla, hjemmelavet boller, rugbrød eller fuldkornspasta.
4- Vælg gerne det magre pålæg, så som hamburgerryg, kyllingebryst, skinke osv. fremfor kødpølse, spegepølse og rullepølse, som indeholder en del salt og fedtindhold.

Læs også; sunde ideer til madpakken

5- Tag gerne noget sundt fedt i form af snacks – måske nødder, mørk chokolade eller mandler
6- Gør det til en vane at medbringe din egen madpakke, frem for forarbejdet mad eller fastfood.
7- Rester kan også sagtens taget med i madpakken. Er der en rest af salaten til overs, kan den altid suppleres op med et æg, noget kylling og et stykke brød til.
8- Fisk kan også uden problemer være en del af madpakken. Det anbefales at vi spiser fisk 2 gange i ugen, så en tun eller laksesalat, eller fiskefrikadeller på rugbrøden kan opfylde det.
9- Tilbered din madpakke aftenen før, frem for lige inden du skal ud af døren. Oftest bliver det de nemme løsninger, som ikke har en særlig god effekt på hverken din krop eller din koncentration.
10- Til slut er væske også super vigtigt. Gerne 2 liter dagligt – så ha’ altid en vandflaske stående fremme. Lav eventuelt en aftale med dig selv, der hedder, at den første flaske skal være drukket inden kl. 10, den næste inden kl. 14 osv.

Mangler du lidt lækker til madpakken, kan opskriften på sunde pizzasnegle på 75 kcal måske også bruges 🙂

signatur

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan påvirker alkohol dit vægttab