10 gode fif til madpakken

5 måder, der booster din forbrænding

.. At få opbygget en god forbrænding tager tid. Desværre findes der ikke bare lige en mirakelkur, der kan sætte skub i sagerne – næ nej, det kræver hårdt arbejde 🙂

For at komme godt i gang, har jeg listet 5 gode måder op, som kan medvirke til at skubbe din forbrænding i gang;

  1. Spis flere gange dagligt. Jeg bruger altid udtrykket “brændeovn” når jeg skal forklare mine kunder, hvorfor det vil hjælpe dem at spise flere gange dagligt. Får fylder man brænde på ovnen ved morgenstund (morgenmad) tager det lidt tid før der er nok med varme på. Hvis ikke der løbende tilføjes ydereligere brænde (mellemåltider, frokost osv.) så går ilden ud, og det vil igen tage en krig før der kommer godt gang i den. Så brænde på bålet flere gange dagligt 🙂
  2. Opbyg muskelmasse. Jo mere muskelmasse din krop indeholder, desto bedre er din egen-forbrænding. Det skyldes, at musklerne er aktivt væv, i modsætning til fedt eksempelvis. Derfor er det også mere energikrævende for kroppen at holde på, så derfor arbejdes der døgnet rundt. Så du forbrænder mere selv når du ikke træner – så af sted! Du bliver ikke kæmpe natten over 🙂
  3. Spis nok. Mange har en forestilling om, at hvis de ønsker at tabe sig, skal de blot undgå at spise. Det er HELT forkert. Når vi kommer til at ligge i et alt for stort kalorieunderskud, så går kroppen i forsvars-mode. Det vil sige, at når du spiser, så vil kroppen holde på alt hvad der kommer ind, og det vil påvirke dit stofskifte på den negative måde. Igen, ilden vil forblive slukket, og der sker ingenting 🙂
  4. Drik vand. Vand er med til at opretholde energien og hjælper på fordøjelsen. Så en nem måde at skubbe forbrændingen i gang, kunne være at starte dagen ud med et stort glas vand, og inden sengetid have drukket 2-3 liter ren væske 🙂
  5. Undgå alkohol. Alkohol sætter alle andre processer i kroppen på standby, indtil det er forbrændt. Hvis ens forbrænding i forvejen er meget lav, vil det blot tage endnu længere tid. I forhold til fedtforbrænding nedsættes det med op til 70%, og i forhold til øgning af muskelmasse, har det nedbrydende effekt, eftersom alkohol øger kroppen produktion af Kortisol, et hormon, der også udskilles når vi er stresset. Og Kortisol nedbryder musklerne 🙂

Fik du forresten læst mit indlæg omkring alkohol og vægttab? Læs med HER og bliv klogere på, hvor mange kalorier en bytur indeholder. 

signatur

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 gode fif til madpakken