Opdatering på projekt løb

Det spiser jeg efter træning

14797412_10210653909600944_1228512824_n

.. Jeg har tidligere skrevet indlæg HER omkring hvad jeg spiser før mine træninger, og vil derfor også lige følge op på, hvad jeg så spiser efter jeg har trænet. For dette kan være et lige så stort dilemma, som hvad man bør spise før. Nogle tænker også ofte, at nu har jeg trænet, så kan jeg tillade mig at spise hvad jeg har lyst til. Men sagen er faktisk den, at kroppen og optagelsen er utrolig følsom efter en træning, især hvis man indtager de forkerte ting, så som sukker og for meget mættet fedt, da især insulin kan hæmme fedtforbrændingen. Så jo lavere insulinkoncentration jo højere fedtforbrænding 🙂
Nu tilbage til hvad man så egentlig bør spise efter træning;

Efter træning 

Da mine træninger ligger forholdvist sent på dagen, passer det oftest med, at jeg kommer hjem direkte til aftensamadstid, og derfor spiser jeg ikke som sådan noget bestemt efter mine træninger, da jeg ikke følger en kostplan, og valget af aftensmad er meget varierende (forrige uges madplan er at finde her)
Hender det dog alligevel, at jeg er nødsaget til at træne tidligere på dagen, er det selvfølgelig ikke helt optimalt at vente til aftensmadstid 😉
De dage sørger jeg igen for at få fyldt kulhydratdepoterne op igen efter en træning, og samtidig er fokuset på, at få et proteinrigt måltid, der hjælper genopbygningen af de overevne muskelfibre, der er “blevet ødelagt” under træningen.

  • En nem løsning til det er uden tvivl en proteinshake og en banan – den gode gamle. Den er let at tage med, og er også forholdsvis mættende. Jeg er jo som sagt lidt en chokoladegris, så derfor er min ynglings klart ultimate chocolate eller den nye smag med chokolade/banan, som smager ligesom skumbanan 
  • En proteinbar – gerne supreme-barene fra Bodylab med et lavt sukker og kalorie indhold er mine favoritter
  • En skål havregrød rørt op med proteinpulver. Så har du både dækket behovet for gode kulhydrater samt proteinindholdet.
  • Riskiks med kyllingpålæg eller peanutbutter. Igen – det er super simpelt, også at tage med rundt og smager faktisk rigtig godt.
    j

Andre kosttilskud 

Foruden dem, jeg tager i forbindelse med min træning, så bruger jeg også;

  • Multivitamin – så er man i hvert fald godt dækket ind
  • Fiskeolie – for mig er det utroligt effektivt, og jeg kan tydeligt mærke på min led, hvis jeg ikke får det taget i løbet af en dag.
  • ZMA – hjælper især om aftenen, hvor ens muskler kan føles urolige. Her går det ind og hjælper, da det blandt andet indeholder Zink og Magnesium, og derfor kan du lettere sove uforstyrret
  • Her op til vinter spiser jeg også gerne ingefærtabletter, da det medvirker til at styrke mit immunforsvar.

(Indeholder affiliate links)

signatur

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opdatering på projekt løb