Pebernødder uden mel og sukker
.. I en lidt sundere udgave her op til julen. Jeg synes det er super fedt, at der findes og kan lave så mange lækre og mindst lige så gode alternativer til de søde julesager, men samtidig synes jeg også, at det er mindst lige så fedt, at spise de gode gamle som moar kun kan bage dem! En god variation og lidt af begge dele er for mig super!
Jeg lavede forleden dag en opskrift sådan lidt på slum, og resultatet blev ganske okay – med nogle små justeringer, der nu er taget højde for i opskriften her 😛
100g smør – jeg brugte fedtreduceret fra Kærgården
1 pose med pebernøddekrydderi
1 dl kokossukker
2 dl mandelmel
2 knivspids hjortetaksalt
Sådan gør du;
Smøret og kokossukkeret smeltes ved lavt varme i en kasserolle. Når det er smeltet blandes alle de andre ingredienser sammen med til dejen er fast. Jeg lavede min dej dagen før, og satte den i køleskabet natten over. Jo længere tid jo bedre, men jeg vil anbefale minimum 3 timer, så bliver dejen lettere at forme. Form derefter dejen til pebernødder og sæt på en bradepande med lidt mellemrum, da de udvider sig under bagningen. Sæt dem til slut ind i ovnen i ved 150 grader i ca. 20 minutter til bunden er gylden brun. De vil efter afkøling blive crispy og klar til at smovse løs af.
Velbekomme, og glædelig 2. søndag i advent 🙂
Ej hvor lækkert. Det skal da prøves, har det ikke super med gluten