I dag har jeg spist;

Kokostoppe og torsdagstanker

img_3277

.. Forleden dag fik Christina (I kan findes hendes blog her ) og jeg mixet nogle super lækre små kokostoppe sammen. Vi forsøgte os sådan lidt hist og her, og resultatet blev faktisk super lækkert! Nu ville det så være mega fedt, hvis jeg lige på stedet her, kunne love jer, at de var sunde og man bare kunne spise løs af dem i stedet for en pose slik. Men sagen er faktisk den, at selvom de er af sunde fødevarer og lavet uden sukker, mel osv. Så er de faktisk slet ikke nær så sunde, som vi egentlig går og bilder os selv ind. Selvfølgelig er de et rigtig fint alternativ, men samtidig er de også høje på kalorier. Jeg forsøger ikke at sætte en eller anden skramme kampagne op, men mit budskab er bare, at selvom det er sundere end som så meget andet, så skal man altså også lige have i baghovedet, at de ligesom alt andet, stadig skal indtages i begrænsede mængder. Jeg ser nemlig desværre ofte en tildens til, at bare fordi noget er sukkerfrit eller et “sundt alternativ” så tror folk straks, at det kan indtages i ubegrænset mængder, da det jo er “sundt” kontra så meget andet. Men sådan hænger verden desværre bare ikke sammen. Et eksempel kan blandt andet være dadler, som er blevet en integreret del i “sunde opskrifter” Men faktisk så indeholder 100g tørrede dadler ca. 330 kcal. Stort set den samme kaloriemængde, som et helt almindeligt dagligt måltid. Så ja, nogle gange skal man altså lige have de skeptiske briller på, og kort genoverveje sine muligheder 🙂

Med dét på det rene, har jeg jo fået solgt mine “sunde kokostoppe” utrolig godt! 😀 Sundt eller ej, I skal i hvert fald ikke snydes for en opskrift;

img_3262 img_3267Du skal bruge; (til ca. 20 stk)

  • 150g kokosmel
  • 2 æg
  • nogle dråber sødemiddel
  • 2 spsk smooth peanutbutter
  • 100g mørk smeltet chokolade til dyppelse

Sådan gør du;
Det hele blandes egentlig bare sammen i en skål og formes efterfølgende som små toppe, der stilles på en bradepande. Sæt toppene i en forvarmet ovn i 15-20 minutter ved 200 grader til de er gylden brune. Når de har stået og kølet lidt af, dyppes de i den mørke chokolade, og efterfølgende i den ønskede topping. Vi brugte hakkede mandler, pistacienødder og mørk chokolade.
Velbekomme 🙂

signatur

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I dag har jeg spist;