Sæt og gentagelser?

Et sundt væggtab

19531730_10213199689643854_1828244930_o.. Og dermed også et vedvarende vægttab! Vi kender det alle sammen, og læser det overalt, især lige her op til sommerperioden. “Sådan taber du 6 kg på 6 dage” “Kom i sommerform og tab 5 kg” “Den perfekte kur” osv. Alt sammen noget uden værdi, og med så dårlige virkninger, at det halve kunne være nok…
Vi må bare ærligt erkende, at der altså ikke findes nogen lette veje til et vægttab, og da slet ikke noget holdbart på kun 6 dage, eksempelvis. Så hvis man ønsker at skulle tabe sig på den rette måde, og vigtigst af alt, at kunne holde ved efterfølgende, så det bliver en livsstil fremfor en kur, at få ændret sine vaner, og arbejde ud herfra – så har man fundet den helt rette løsning! 🙂
19551807_10213199689723856_1068171647_oj

  1. Gør op med dig selv – hvad ønsker jeg at ændre i min nuværende livsstil
  2. Ta’ en dag af gangen, og dermed også en vane af gangen. Eks. skift coca cola ud med max eller zero. Efter 2 uger, kan den næste vane tages op osv.
  3. Genovervej dine prioriteringer. “Hvis jeg spiser det her stykke kage, vil det glæde mig nu i øjeblikket, men hvad med senere?”
  4. Få dig bevæget. Om det er en gåtur, trapperne i stedet for rulletrapperne, en omvej hjem på cykel eller en tur i fitness er fuldstændig ligemeget – bare det bliver gjort.
  5. Spis grønt og farverigt. På den måde mættes du samtidig med øjnene, farver gør os glade, og du kan derved også få dækket dit indtag af minimum 600g grønt dagligt.
  6. Ting tager tid. Lad dig ikke slå ud af, at du støder på dårlige dage – dem har alle! Overvindes disse dage, er man allerede nået utrolig langt!
  7. Mærk efter. Har jeg brug for en ekstra portion, eller er jeg egentlig mæt? Ofte spiser vi mere for hyggens skyld, eller “jamen det smager jo godt” og de fleste gange, er de portioner unødvendige, og bliver ikke brugt til andet end ekstra sul på kroppen.

Med et par gode holdbare fif i bagagen er du langt mere sikret en vedvarende vægttab, frem for sultekure eller andet smart. Ulempe ved disse kure er altid, at de virker for en kort stund, men har efterfølgende ofte den modsatte effekt, og medfører lige +3 kg ekstra..

Hvad fungerer for dig i forhold til omlægning af en livsstil? Nogle med gode erfaringer? 🙂

 

signatur

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sæt og gentagelser?