PERSONLIG TRÆNER!

Skal man tælle kalorier for at tabe sig?

18492819_10212714936045317_1193719617_n18449978_10212714936085318_668012483_n.. Man hører oftest rundt omkring i træningsmiljøet, at ønsker man at tabe sig, skal man også tælle sin kalorier, for at finde ud af, hvor meget der kommer ind, og hvor meget man igen forbrænder. Min holdning til det, er både ja og nej. I og for sig, kan det være en super god måde at holde overblik og regnskabet, og jeg forstår især de helt grønne inden for træning og fitness, kan have behov for at regne og notere, da det ikke helt sidder på rygraden endnu. Og her opstår anden problemstilling så – at det sidder på rygraden. Som uddannet kostvejleder er det selvfølgelig en KÆMPE fordel, at man hurtigt kan analysere en hel dag i mad, og inden for kort tid kan konkludere, hvor og hvordan der skal rettes til. Men omvendt, kan det give et helt forvrænget syn på en tallerken mad. For det er bestemt ikke meningen, at en tallerken med grønt, kød og pasta skal opgøres i macroprocenter inden det puttes i munden! Men har man tidligere været så opmærksom på sine tal, kan det let give “men” herefter.1s-1Jeg siger ikke, at det er skidt at tælle sin kalorier dagligt, men det kan uden problemer også sagtens lade sig gøre, at tabe sig uden at skulle veje og tælle. Jeg har tidligere haft klienter, hvor vi bevist ikke lagde vægt på kalorierne, men blot fik klarlagt nogle retninglinjer. Eksempelvis at bytte hvidt brød ud med fuldkorn, drikke zero produkter frem for almindelige sukkerholdige drikke osv. Og for lige at understrege har det altid resulteret i vægttab, og samtidig et langt bedre kendskab til en sundere kost.
Så ja, jeg synes det at tælle sine kalorier bør være og er meget individuel – gør det, der fungerer for dig! 🙂

Ønsker du at høre mere omkring mine forløb, så kontakt mig endelig til en uforpligtet samtale 🙂   rikke_vinbech@hotmail.com

Er der nogle af jer, der har gjort nogle erfaringerne både ved at tælle, eller ikke at tælle kalorier?

signatur

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PERSONLIG TRÆNER!