Tid til forårsfarver

Gulerodsboller uden gær og sukker

p3070565.. Weekenden har stået på bagning, som I selvfølgelig også skal have fornøjelsen af, eftersom resultatet egentlig blev ganske fornuftigt! Bollerne fik et lille tvist og der blev tilsat gulerødder, som gav dem en rigtig svampet konsistens, virkelig lækkert og luftigt, og perfekte til madpakkerne ikke mindst 🙂p3070579Du skal bruge; (10 stk.) 

  • 5 dl vand
  • 2 spsk HUSK
  • 1 tsk salt
  • 4 dl. havregryn – jeg brugte finvalsede
  • 2 store gulerødder (ca. 200g)
  • 2 dl solsikkekerner
  • 2 dl rugmel

p3070561p3070558p3070559Sådan gør du;
Bland vandet og HUSK i en skål og lad det efterfølgende trække i ca. 10 minutter. I mellemtiden rives gulerødderne. Efter de 10 minutter tilsættes salt, havregryn, de revne gulerødder og solsikkekerne og dejen røres sammen. Derefter kommes rugmel gradvist i under oprørring. Ovnen kan nu tændes på 210 grader varmluft. Den lidt småklistrede dej formes nu til boller ved hjælp af en stor ske, og fordeles ud på en bageplade. De kan med fordel pensles med lidt mælk og drysses med enten havregryn eller solsikkekerner, inden de sættes i ovnen i ca. 35 minutter.
Velbekomme 🙂

 

signatur

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tid til forårsfarver