Gulerodsboller uden gær og sukker
.. Weekenden har stået på bagning, som I selvfølgelig også skal have fornøjelsen af, eftersom resultatet egentlig blev ganske fornuftigt! Bollerne fik et lille tvist og der blev tilsat gulerødder, som gav dem en rigtig svampet konsistens, virkelig lækkert og luftigt, og perfekte til madpakkerne ikke mindst 🙂Du skal bruge; (10 stk.)
- 5 dl vand
- 2 spsk HUSK
- 1 tsk salt
- 4 dl. havregryn – jeg brugte finvalsede
- 2 store gulerødder (ca. 200g)
- 2 dl solsikkekerner
- 2 dl rugmel
Sådan gør du;
Bland vandet og HUSK i en skål og lad det efterfølgende trække i ca. 10 minutter. I mellemtiden rives gulerødderne. Efter de 10 minutter tilsættes salt, havregryn, de revne gulerødder og solsikkekerne og dejen røres sammen. Derefter kommes rugmel gradvist i under oprørring. Ovnen kan nu tændes på 210 grader varmluft. Den lidt småklistrede dej formes nu til boller ved hjælp af en stor ske, og fordeles ud på en bageplade. De kan med fordel pensles med lidt mælk og drysses med enten havregryn eller solsikkekerner, inden de sættes i ovnen i ca. 35 minutter.
Velbekomme 🙂
Ingen kommentarer endnu