Hvad er overhovedet målet med alt den træning?

Sunde fastelavnsboller uden sukker

p2050419p2050404.. Og som smager helt fantastiske! Jeg har faktisk længe gået med en større trang til fastelavnsboller, men bliver bare så jævnt skuffet, hver gang jeg så får købt mig en fra butikkerne – altid tørre og tomme for creme… Så jeg måtte selv i køkkenet, hvor det samtidig også er muligt at lave dem i en sundere udgave – selvfølgelig med en masse creme! Dét må der simpelthen ikke spares på 😉
Creme er måske lidt forkert sagt, for i min familie har vi altid lavet halv/halv af nutella og creme, og dagen var reddet, hvis man var heldig at få en af dem med nutella – så nu er jeg voksen, og må selv bestemme! Derfor er der nutella i dem ALLE! 😀1p2050407 p2050421Du skal bruge;
Til dejen 
– ca. 15 stk

 • 25g gær
 • 2 dl lunkent vand
 • 200g hvedemel
 • 200g rugmel /grahamsmel eller havregryn kan også bruges)
 • 100g mandelmed
 • 1 spsk kokossukker
 • 1 moden banan
 • 2 æg
 • 2 spsk olie
 • 1 spsk kardemomme
 • 1 tsk vaniljepulver
 • lidt salt

Til fyld

Til topping

Sådan gør du;
Gæret smuldres i det lunkent vand og røres ud. Derefter tilsættes den moste banan, kokossukker, æggene, olien, kardemomme, vanilje og salt. Efterfølgende tilføjes alt mandelmelet og dejen røres sammen. Tilsæt derefter hvedemelet lidt efter lidt under oprøring indtil dejen har den typiske “bolle konsistens” Det kan være en fordel at ælte dejen på bordet. Stil nu dejen til hvile i mindst en time. Imens kan glasuren laves i en skål af melis og kogende vand – det er taget lidt på slum, men forsøg dig frem.
1½ time senere;
Tændes ovnen på 200g varmluft, og dejen rulles nu til 10 boller, der masses flade. Put en stor tsk protinella i hver bolle, og luk dem sammen via kanterne. Læg dem med samlingen nedad, og pensel toppen af bollen med pisket æg. Sæt nu bollerne i den forvarmede oven i 15-20 minutter. Lad dem køle af, og top dem til sidst med glasuren og hakkede mandler!
Velbekomme 🙂

Indeholder affiliate limks

signatur

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad er overhovedet målet med alt den træning?