5x squatøvelser

Fif til den rette foodprep

20705929_10213641800456348_2082196309_o.. I forlængelse af et tidligere indlæg omkring “hvad fordelene ved foodprep er” kan I her opsamle nogle erfaringer og fif til, hvordan man får det mest optimale ud af sine forbedredelser – hvor længe holder det sig så? Hvad med grøntsagerne? Fryser du det ned? Hvor ofte skal det gøres, osv. 🙂

  1. Lav en indkøbsliste, og handel ind 1-2 gange i ugen – alt fra frisk frugt, kød, fisk, ris, pasta, brød, frost grønt, bær, frost kylling, skyr, æg, mælk osv.
  2. Frostvarer er super gode og nemme at gå til. Ofte køber jeg poser af 2500g frost kylling, griller hele posen, og fordeler det ud i mindre poser, så de altid er lette at smide i køleskabet til 4 dage af gange, eller hive op af fryseren og tilsætte i wokretter, kyllingesalater osv.
  3. Lav en stor portion pasta/ris/bulgur, og læg det i en tæt bøtte. Så har du altid til at kunne tage eks. 1 dl kogt pasta på tallerkenen eller med i madpakken. De holder sig ligeledes typisk 4 dage.
  4. Generelt holder madpakker sig max 3-4 dage i køleskabet. Så gør det til en vane at bruge 1 times tid måske søndag og onsdag aften i ugen, til at forberede din mad til dagene frem.
  5. Lav en ekstra portion til aftenmad. Det kunne være wok af frost grønt og kylling, pasta og kødsovs, tortilla eller andet, og ta’ det overskydende med til frokost dagen efter.
  6. Kog nogle æg, og opbevar dem i køleskabet. Så har du altid et æg at supplere din morgenmad, frokost eller mellemmåltid med.
  7. Skær gulerødder i stænger og opbevar dem i en bøtte med vand. Så har du altid lidt grønt og gå at snacke af. Det samme gælder peberfrugt og agurker
  8. Forbered din morgenmad aftenen før. Et hit kunne være skyr blandet med chiafrø, havregryn som morgenen efter kan toppes med frisk frugt.

Jeg håber det gav dig inspiration og et lettere overblik over, hvordan du kan gøre foodprep til en del af din hverdag, så den bliver lettere overskuelig og den sunde livsstil kan overholdes 🙂
Mon du har nogle fif til at foodprep sin mad?

signatur

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5x squatøvelser