Her vil jeg gerne rejse hen

Sulten før sengetid

c

.. Er nok den sværeste tid på hele dagen! For hvad skal man lige putte i munden, når sulten eller måske bare den lækkersultne trang melder sig sådan et par timer før sengetid. Det er altid et mega dilemma, hvor de fleste stort set fejler.. For hvad spiser man lige efter en stort portion aftensmad, men hvor man alligevel mangler lidt hygge foran tv’et? Og hvor meget i så fald?
Det sidste måltid på dagen, skal selvfølgelig ikke være for stor en portion. Først og fremmest fordi kroppen gøres klar til hvile, og derfor ikke har behov for den store mængde energi. Derudover kan for stor en portion mad inden sengetid også have en forstyrrende effekt på din søvn, da kroppen bruger alle sine ressourcer på at forbrænde det du lige har spist, og derfor vil den have svært ved at falde til ro. Nedenfor har jeg givet nogle passende portioner af mad, der kan spises inden sengetid, som derudover også gavner din søvn og krop natten over;

  1. Skyr. Det er et super godt bud på et lille måltid inden sengetid. Skyr indeholder blandt andet kasein, der er et langsomtoptagende protein, som gør at kroppen har noget at tage af hele natten igennem.
  2. Grovbolle med hytteost. Hytteost er et mælkeprodukt og indeholder derfor en bestemt aminosyre, der regulere søvnen og reducerer stress. Derudover indeholder det også kasein ligesom skyr.
  3. Knækbrød med peanutbutter. Er en yderst lækker lille snack inden sengetid. Derudover er peanutbutter rigt på sunde fedtstoffer og af et højt proteinindhold.
  4. Et stykke frugt og en håndfuld mandler. En snack portion, der egner sig perfekt inden sengetid. Nødderne supplerer igen med gode fedt og høje proteinkilder, og kroppen samt musklerne kan restituere under gode forhold natten over.
  5. Omelet på æggehvider. Tager egentlig heller ikke særlig lang tid at bikse sammen, og så smager den næsten helt ligesom almindelig pandekager, hvis man drysser zero (kaloriefri sukker) henover, og eventuelt nogle bær.
    Ligesom skyr og hytteost indeholder æggehviderne foruden det høje proteinindhold også kasein.
  6. Te. Og helst ikke kaffe, i hvert fald ikke kig-kaffe, der holder dig vågen hele natten. Undgå generelt koffein et par timer før din sengetid. Koffein og sukker har samme effekt på kroppen, og er meget forstyrrende for din nattesøvn.

Men husk på, at myten omkring, “det sidste måltid inden sengetid er strengt forbud, og medvirker til øget vægt” ER STADIG en myte! For at opnå et længerevarende vægttab, er det hele dagens samlede kalorieindtag, der er afgørende for, om du taber dig. Hvis du ønsker flere gode fif omkring længerevarende vægttab, kan du læse med HER  og HER

http://dkira.com/2015/02/10/det-boer-du-spise-inden-sengetid-ja-det-sagde-jeg/

signatur

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her vil jeg gerne rejse hen