Startpakke til fitness

Jeg spiser sundt, men taber mig stadigvæk ikke?

.. Er det en sætning, du kan nikke genkende til, til trods for, du egentlig træner flere gange i ugen, og da også giver den gas i det tidsrum du er afsted. Du spiser endda sundt, og synder måske kun en gang imellem. Men alligevel er det bare som om, at kroppen holder på fedtet, og slet ikke vil samarbejde.. De første par uger, trøster du dig selv lidt med, at tingene tager tid, og resultaterne nok skal komme, men i takt med de stadig udebliver falder motivationen også, og grænsen til “jamen så fuck det hele” er ved at være meget tæt på..15387406_10211132313480742_1427376209_oFørst og fremmest er det vigtigt at understrege, at du bestemt ikke er alene med den følelse. Mange har det på præcis samme måde – men det hjælper jo selvfølgelig ikke helt på, at det stadig sidder lige der, uden at rykke sig en centimeter!
Jeg har nedenfor givet mine råd til, hvorfor du ikke oplever fremgang;

 • Du indtager flere kalorier end du forbrænder.
  Det er den aller gængse fejl, som der laves. For selvom vi spiser sundt og varieret, kan mængderne være for store, og derfor indtager du eks. 200 kcal for meget i det samlede billede, i forhold til hvad du forbrænder, og derved vil vægten nærmere stige, frem for at falde.
 • Du drikker dine kalorier
  En mulighed, der måske kan udligne overstående punkt. Eksempelvis indeholder en CocaCola 233 kcal. Det samme gør sig gældende med juice til morgenmaden, fløde i kaffen, eller en daglig latte med veninde – det hele tæller
 • Bevæg dig mere end normalt
  Du kan hoppe af bussen et stop før, parker bilen længere væk når der handles, ta’ cyklen på arbejde, gå en tur med hunden – igen, kan de små ting også være med til at rykke i sidste ende
 • Du spiser for lidt
  Er faktisk næsten mere hyppig ud fra personlige erfaringen, som at du spiser for meget. Især kvinder, der kaster sig ud i vægttabsforløber på egen hånd (selvfølgelig ikke alle) men mange, forbinder det med at skære diverse ting fra, som brød, pasta, kartofler osv. samtidig med, at de spiser mindre generelt. Dette medvirker til, at kroppen langt fra får nok, og holder på alt den har i forvejen, og måske mere til, da den forsøger “at overleve”
 • Du giver ikke kroppen ro og hvile
  Husker du at prioritere din søvn, så du giver din hårdtarbejde krop ro til at genfinde sig selv? Både så musklerne kan restituere og opbygge sig selv på ny, så hovedet får fred fra tanker, og alt kan kobler fra. Hvis ikke, kan der heller ikke forventes, at din krop giver dig noget godt igen. Hvile og søvn er alfa omega, også under vægttab 🙂

Husk også hvor vigtigt og godt det er for dit humør og din krop, at du behandler den godt via sund kost og træning! Dét er også vigtige værdier og resultater i sig selv. 

signatur

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Startpakke til fitness