Dagens funktionelle træning

Sådan kommer du i gang med et vægttab

Vægttab_1

.. Et projekt, der til tider er lettere sagt end gjort. Men har man den rette indstilling, og troen på sig selv, så er man allerede nået utrolig langt! Det sidste spark for at komme i gang, kan med garanti findes i blandt de punkter jeg har listet op nedenfor, som motivationsboost og guideline for at komme i gang med et længerevarende vægttab;

 • Sæt dig et mål. Hvad end det gælder vægttab, muskeløgning, en lavere fedtprocent, et gladere sind, eller en sundere krop. Uanset hvad dit formål er, så skriv dit mål ned, og gå efter det.
 • Sæt små delemål. For nogen kan et mål langt ude i fremtiden virke uoverskueligt, og processen vil ikke være holdbar. Derfor kan små delemål sættes som en motivation. Det kunne blandt andet være, at undgå søde sager i en uge, spise mindst 400g grønt hver dag osv.
 • Lav en plan. En plan for øje og en form for deadline, kan ligeledes virke motiverende. Det kan være i anledningen af et bryllup eller en fødselsdag, hvor kjolen skal passe, eller bare en plan for, hvordan og hvorledes du vil takle dit forløb.
 • Hold styr på dine tal. Det kan være en god ide, at notere dine kropstal ned. Både målene fra et målbånd, der er taget diverse steder på kroppen, men også vægten. Så kan du følge med i din fremgang.
 • Find din personlige motivation. Gør op med dig selv, hvad der motiverer dig, og holder dig i gang. Måske det er en træningsmakker, et personligt mål, en begivenhed, belønninger eller resultater.
 • Undgå alkohol. Alkohol går ind og påvirker kroppen utrolig negativt, og nedsætter samtidig dit stofskiftet. Og jo højere stofskifte, desto lettere vil dit vægttab være.
 • Beløn dig selv. Og det behøver ikke være med store mængder mad, eller en skål bland-selv-slik. Det kan også være i form af nyt tøj eller nye sko, ellernoget du længe har gået og kigget på. Selvom det ikke er i relation til dit mål, tæller det stadig som en belønning, der kan indvies når f.eks. et delmål er nået.
 • Hold dig på sporet. Men giv omvendt også dig selv lov til at holde fri engang i mellem, for ellers ender du med at køre for hurtigt død i det. Det skal som sagt være en livsstil og ikke bare for en kort stund.
 • Meld dig på hold. Hvis du ikke er så vant i fitnesscentre og vægtene stadig er lidt for ukendte, så meld dig på nogle forskellige hold. Derved føler du dig også forpligtet, og det at blive liggende på sofaen, bliver en smule mere forbudt.
 • Få dig en træningsmakker. Jeg har før understreget det i dette indlæg, hvor stor en hjælp det kan være at have sig en træningsmakker, der er opbakkende og motiverende, som bar’ pokker.
 • Varierer dine træninger. Du behøver ikke at skulle træne de samme muskelgrupper på bestemte dage, eller de samme øvelser hver gang. Varierer dine træninger, også medhensyn til om der skal være fokus på styrke eller intervaller. Nogle gange kan man også bytte styrketræningen ud med en løbetur eller omvendt. På den måde undgår du også at det bliver for ensformet og kedeligt.
 • Lav madplaner. Skriv ned, hvad du ønsker at spise i løbet af en dag, eller en uge, og hold dig til det. Hvis det i forvejen står på papir sort på hvidt, så er det ikke nær så let at snyde sig udenom.
 • Drop undskylningerne. Og husk på, der var en grund til du startede. Inderst inde ved du godt, at så snart du har gennemført en træning, eller undladt en ekstra portion, så vil både din samvittighed og din krop takke dig.
 • Skriv ned. Det hjælper gevaldigt, at skrive sin dag ned. Hvad end den har været god eller dårlig. Hvis den har været dårlig, men du alligevel har formået at udføre hvad du har sat dig for, så kan det motivere og forberede dig til hvis en lignende dag skal opstå, for så står det på papiret, at det umulige faktisk er muligt.
 • Skift slikket ud med frugt. Hvis du skifter slikskuffen ud med en frugtskål i stedet for, så er du allerede et stort skidt på vej i den rigtige retning.
 • Lav det til et fælles projekt. Inddrag resten af familien i dine ønsker og mål, så de ved hvad du går indtil, og derfor kan bakke dig op. Endnu bedre ville være at få dem med på vognen – det er tusindegange lettere at gøre det sammen frem for alene.
 • Sig nej. Du behøver ikke at skulle takke ja tak til kage eller andet hver gang. Det er helt okay at sige nej tak, også selv om det er til en fødselsdag hvor kage høre sig til.

Og vigtigst af alt, så tro på dig selv! Rom blev måske ikke bygget på én dag, men alt starter et sted, og troen er de første byggesten.
Jeg tror på DIG! 🙂

signatur

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens funktionelle træning