Fullbody træning med kettlebells

At have en træningsmakker

IMG_0790

.. Har rigtig mange fordele – noget jeg selv først har fået øjnene op for det seneste års tid. Førhen da jeg i sin tid startede med at træne kørte jeg alle mine træningspas alene. Jeg tror egentlig det præcis var dét, der fangede mig ved styrketræning i første omgang – man var sin egen herre, og var ikke forpligtet til at skulle møde op på et bestemt tidspunkt, som for eksempel ved fodbold, hvor ens holdkamerater ventede. Træningen var for mig, der jeg “slappede af” og kunne nyde “mig tiden” efter en lang dag med studie og efterfølgende et job. Det var bare på med hørebøfferne, og så kørte det ellers derud af. Jeg er samtidig mere den type, der gerne vil være i gang hele tiden under mine træninger, og helst uden for mange og for lange pause imellem. Jeg tænker, det blandt andet også er derfor, at jeg har holdt mine træninger og venindehygge adskilt.

xc

Men inden for det seneste års tid har jeg erfaret, at det faktisk er muligt at kombinere disse to. Man kan sagtens have en mega badass træning i selskab med en eller flere veninder – sommetider gør det faktisk træningen endnu federe. For der er nemlig som sagt en masse fordele ved at have en træningsmakker – blandt andet;

 • Man kan altid, som i ALTID tage mindst en ekstra gentagelse, ved bare der står en man er tryg ved bag dig. Personen behøver ikke engang at hjælpe men det, at man ved, at der står én giver så meget ekstra power
 • I forlængelse af overstående kan man så lige presse ydereligere en gentagelse ind ved lidt assistance fra makkeren
 • Er du slem til at blive hjemme, hvis du ikke føler dig forpligtet til at tage af sted, så er det super motiverende at der står en træningsmakker og venter på dig
 • Man kan som min kæreste og jeg kombinere det med socialt samvær i en presset hverdag, da det træning er noget vi begge går meget op i
 • Hvis dagen bare føles lang og energien er helt i bund, er det mega fedt med en træningsmakker, der alligevel får en på benene med et par opmuntrende ord – og man har det helt sikkert bedre efter en time med sved og godt selskab
 • En træningsmakker kan også medvirke til at få en ud af sin vante komfort zone – hvis han/hun kan, så kan jeg i hvert fald også!
 • Og er man sammen om samme squatrack, kan man jo altid lige hjælpe hinanden med at pille de tunge vægtskiver af, i stedet for selv at skulle klare hele arbejdet 😉

Men vigtigst af alt – find én du er tryg ved, og kan hygger dig med, men samtidig en, der også er opsat på at få det maksimale ud af træningen, så I ikke trækker hinanden ned i stedet for op 🙂

 

Knus Rikke

2 kommentarer

 • S. S. J

  Jeg har selv “struggled” med at finde træningsmotivationen – indtil jeg fandt en træningsmakker! Fandt en side der hedder Boblberg, hvor jeg fandt en.
  Har en heeelt ny fantastisk motivation, som jeg overhoved ikke havde før. Havde også brug for hende til at give mig et “skub”, følte mig meget genert før da jeg var i fitness centeret, fordi jeg ikke var lige så stor og stærk som de andre..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • RikkeVinbech

   Hej,
   Ej hvor godt! En træningsmakker kan virkelig bare et eller andet 🙂
   Tak fordi du deler <3
   Knus Rikke

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fullbody træning med kettlebells