Jeg har aldrig..

Alle de tal

IMG_0785.. Jeg har på det seneste set en del opslag omkring smarte løbe eller træningsure, der kan tracke stort set alt mellem himmel og jord. Groft sagt, så kan du få hele din daglig dag opvejet i tal. Din daglige mængde skridt, kalorier, pace, rekorder osv. Jeg ved ikke om det blot er fordi jeg selv har overvejet at investere i sådan et ur – et Garmin Focerunner 235 for at være helt præcis – at jeg er blevet mere opmærksom omkring det, eller om den egentlig er god nok.
Og det med at investere har været i tankerne i lang tid – den stod endda på min ønskeseddel tilbage for 2 måneder siden, men alligevel har jeg ikke fået gjort alvor af det, og er stadig foruden. Men hvorfor har jeg ikke fået mig købt et?
Først og fremmest koster den jo også en slat penge, men det er ikke det primære problem. Ærligt, så er jeg lidt bange for alle dens egenskaber, især dem, der indeholder tal. Tidligere har jeg været meget styrret af tal og den ekstreme behov for hele tiden at skulle kontrollere det.. Jeg er ganske enkelt bange for, at det vil ødelægge min træningsglæde og det hele skal ende med at gå op i skridt, maxpuls og forbrændte kalorier. Som person er jeg et kæmpe konkurrencemenneske, især i forhold til mig selv. Jeg elsker at slå mig selv i tider, øget kiloer på stangen, bedre form, nye personlig rekorder osv. Og med en trofast følgesvend, der ovenikøbet kan holde styr på præcist alt dét, frygter jeg lidt, at det hele vil ende ud i, at hele tiden skulle blive hurtigere, bedre og stærkere, konstant. Misforstå mig ikke – jeg elsker selve konkurrenceelementet inden for træning og det rus, der stryger gennem kroppen, når målet er nået og en ny PR er sat, men hvad så med de dage, hvor jeg ikke vil formå at slå mig selv? Måske I tænker det er meget groft sat op, og grænsen dertil slet ikke er så hårfin, men det er nu engang sådan jeg har det – meget blandet…

Jeg ville blive utrolig glad, hvis I gad dele jeres erfaringer på godt og ondt med pulsure – både 235’ern og andre 🙂

signatur

2 kommentarer

 • Sanne

  Hej Rikke
  Jeg har selv svært ved ikke at kontrollere mig selv med div tal i forhold til træningen. For godt en uge siden gik mit polar m400 ur i stykker. (Rigtig glad for det ur, selvom det vist er en mandags model. Skal til rep for anden gang )! Og jeg har trænet fuldstændig uden hverken ur eller puls. Det er skisme da svært at vende sig af med igen. En smule trænings OCD tænker jeg.

  Jeg elsker at konkurrere med mig selv. Forbedre og lave pr. Men jeg tror bestemt også det er sundt at smide uret det hjemme indimellem. For at holde fast i det, som virkelig gælder. Du nævner det selv. Glæden ved at træne.

  Næste gang jeg handler puls ur, bliver det et gamin 💪🏼

  Mvh
  Sanne Ø Kristensen
  Ansager

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • RikkeVinbech

   Hej Sanne
   Sikke en skam med dit ur, det bliver vist ikke lige den model så 😀
   Og sikke en fin ide, med lige at lade den ligge hjemme engang imellem – jeg tror jeg havde set mig fast på enten eller..
   Jeg må vist have fat i et! Mon vi kan få flerstyks-rabat? 😀
   Tak for dit svar, og rigtig god aften
   Knus Rikke

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg har aldrig..