"Ej, og så spiste hun det.."

Sådan squatter du

18215956_10212580954615865_1626975331_o.. Pyha! Den overskrift ligger op til et langt indlæg, hvis man sådan helt præcist skal definere hvordan man laver og udfører den helt perfekte squat. Især fordi, en squat udføres på så samme forskellige måder, alt afhængig af vores kropsbygning. Jeg vil næsten våge at påstå, at der findes lige så mange forskellige squat-teknikker, som der findes mennesker.. Meeeen, selvfølgelig har vi alle de samme grundregler, som udgangspunkt – og så må de sidste finjusteringer være lidt mere individuelle 🙂kkSå med andre ord – squat er en super god øvelse, med en møghamrende svær teknik.Og derfor kan det være godt med et par grundlæggende teknik-fifs at gå ud fra:

  • Husk at varme godt op, så leddene er smurt og musklerne er varme
  • Vigtigst af alt – hold ryggen i ret position hele vejen igennem
  • Sørg for at knæene og fødderne peger i samme retning
  • Forsøg at komme under 90 grader – der skal dybe på!
    • Har du problemer her, forsøg med enten at pege fødderne lidt udad, eller skiver under hælene
  • Undgå at dine knæ peger ind af – forestil dig i stedet for, at du står på et kludetæppe, der hele tiden skal være strukket helt ud (den virker!)
  • Væk med puden! Du får slet ikke den rigtige kontakt med stangen, så det er no go! Så hellere tage lidt kilo af, indtil nak/skulder har vendet sig til presset

Med den rette teknik er squat som sagt en vanvittig god øvelse! Foruden lækre stænger og en god røv bliver mavemullerne også trænet – og så er man jo ret godt dækket ind 😉

Er squat en del af jeres træningsprogram? 🙂 

signatur

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Ej, og så spiste hun det.."