Min juleaften

Nytårsforsæt – Er det nu også smart?

ae.. Så nærmer vi os endnu engang slutningen på et år, denne gang år 2016. Meget har nået at ændre sig siden sidste år, men noget vi stærkt stadig holder fast i, er de kære nytårsforsæt, som var det en ældgammel tradition, der bare ikke måtte udgå! Jeg har det sådan lidt blandet i forhold til det her med nytårsfortsæt. Først og fremmest har jeg kæmpe respekt for de, der så holder det, og faktisk fortsætter i fitness også efter januar. Men på den anden side, så ender mange nytårsforsæt også bare i den anden boldgade, og vi ender med at kategorisere os selv som store fiaskoer, der heller ikke engang kan klare sig igennem et simpelt mål. Og her har vi problemet, målet! De er typisk helt ude i hampen og langt fra noget, der inden for kort bliver en realitet, og så er det, det går galt. Vi mennesker er noget af det mest utålmodige, og ser gerne en skam-hakket sixpack, der efter en endt abs-træning og 20 minutter på crosstraineren burde side på mavsen, som havde den aldrig lavet andet. Og eftersom det ikke tilfældet, ja så kan det også bare være ligemeget, og håndklædet kastes i ringen allerede inden ugen af omme..
Omvendt kan alt for ekstreme mål også have en begrænsede effekt. “I år skal jeg gennemføre et marathon!” De 2 første måneder løber man som en sindssyg, og må se sig slået af et hav af skader. “Jeg skal træne hver dag!” Man kommer til at skippe 2-3 dage i ugen, og den dårlige samvittighed kommer straks og slår en i hovedet.I den her uge har jeg trænet 7 gange!” Det hele ender med at bliver en last og motivationen daler gradvist, fordi glæden ikke driver værket mere. “Jeg skal undgå kulhydrater og sukker” Kosten ender med at stige en til hovedet, og begrænsningerne gør det hele surt.Overstående nytårsforsæt kan være ganske fine, men chancen for succes er minimal, og derfor vil de fleste ende med at springe fra og opgive deres fortsæt alt for hurtigt. Og det er jo absolut ikke formålet med et nytårsforsæt. For er der noget vi alle elsker, så er det da et kæmpe klap på skulderen, fordi vi er nået i mål, og har gennemført dét vi satte os for! Og jo større succes vi opnå hen af vejen, jo mere kæmper vi, og jo større er chancerne for, at vores opstillede nytårsforsæt bliver en en integreret del af vores hverdag, og noget vi til næste år kan se tilbage på med stolthed! 🙂

Hvad er jeres holdning til nytårsforsæt? 🙂

signatur

2 kommentarer

  • Ida

    Jeg har altid været god til at falde i. Både på den ene og den anden måde. Altså som i at nu skal der dælme bare trænes og nu kan det hele bare være lige meget så nu spiser jeg kæmper mængder chokolade.
    Mit kick til at komme i gang var i sommers da jeg fødte min dejlige søn i maj, og allerede i juli havde så ondt i ryggen af at sidde for meget ned og samtidig bære alt for meget på ham. Det var starten til en stærkere krop og jeg elsker at træne 2-3 gange i ugen 🙂 jeg har siden sagt at man skal aldrig starte en slankekur og en livsstilsændring skal aldrig starte 1.(2.) januar eller en mandag;)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • RikkeVinbech

      Hej Ida!
      Hvor er det godt du har fundet glæden ved at træne, og ikke længere føler det som en pligt 🙂
      Og jeg er helt enige omkring start-dagen! Bevist starter jeg alle mine klientforløb op en tirsdag af ren princip! 😀
      Ha en dejlig dag
      Knus Rikke

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min juleaften