Start kit til fitness

Lad os lige få noget på det rene!

b

.. Efter at have tilbragt en super fed og lærerig dag i går til Fitnesskonferencen inde i Aarhus, har det sat en masse tanker i gang. Først og fremmest vil jeg lige understrege, hvor fedt og gennemført et koncept det var! Kæmpe skulderklap til Daniel, for at få stablet sådan et projekt på benene! Og som sagt, med alle de oplæg og foredrag, der blev holdt i løbet af dagen, så gik det ligesom op for mig, hvor voldsomt det egentlig trænger til, at blive ryddet op i alle de fitness fordomme og træningsmyter – Noget som Morten Elsøe også var meget inde på! Så lad os lige slå fast;

Ønsker man at tabe sig på maven, skal man lave mavebøjninger;
FALSK! Det er ikke muligt at punkt forbrænde sit fedt. Når du forbrænder dit fedt er det kroppen selv, der bestemmer hvor det tages fra – noget, der er genetisk bestemt. Nogle smider hurtigere fedt på maven, mens andre har lettere ved at tabe fedt på armene ect. Den markerede sixpack kommer først frem, når ens fedt% er langt nok nede

Lette vægte og høje gentagelser giver markerede muskler;
FALSK! Det kan faktisk forklares ganske kort. Det der sker ved en muskel under en øvelse, er en kontraktion, uanset om der laves mange gentagelser eller få gentagelser. Igen er svaret som ovenover – det er ikke mængden af træning, vægt eller gentagelser, der giver markerede muskler. Det er kombinationen af din kost og træning, som giver synlige resultater

Jo højere puls, jo mere taber man sig;
SANDT/FALSK Den er til delvis sandt. Men i sidste ende er det mængde af kalorieunderskud, der afgøre hvor vidt du taber dig eller ej. Om du bruger 1 time på at forbrænde 500 kcal, eller om du bruger 30 minutter på det. Kan i og for sig være ligemeget. Du forbrænder lige meget, uanset hvad, og det er dét, der i sidste ende spiller en rollejKulhydrater feder;
FALSK! Kulhydrater feder ikke. Det er det samlede kalorieindtag, der feder, hvis det kontant er i overskud. Og lad endelig vær med at afskærer kulhydrater fra din kost. Din krop og muskler har brug for det brændstof, og ikke mindst din hjerne, som kører 90% på kulhydrater

Og den bedste af dem alle
Kvinder kommer til at ligne mænd, hvis de træner med tunge vægte;
Og nej, det gør kvinder ikke. Du kan være ganske rolig 😉
Vi kvinder har slet ikke den hormonelle forudsætning for at blive store. Vores kroppen indeholder slet ikke så store mængde testosteron, at det er muligt fra naturens side af. Så bare på med nogle vægtskiver 😛

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Start kit til fitness