I weekenden har jeg

Jeg er droppet ud

mm

Tights H&M   T-shirt HER   Sko NIKE

.. Jep, den er sku god nok. Som overskriften siger er jeg droppet ud af mit studie på Aarhus universitet. Jeg startede sidste sommer, og har så gennemført 1. og 2. semester, men har nu valgt at stoppe.
Selvfølgelig er det noget jeg har tænkt igennem længe, og ligeledes opvejet fordele og ulemper for, hvor smart det nu også lige var. Men i sidste ende måtte jeg også bare erkende, at det var ikke det her, der var den rette vej for mig – en erkendelse, der ikke ligefrem var skide sjov..
I min tidligere skolegang var lektierne og koblingen af det sociale intet problem (jeg ved godt den mængde ikke kan sammenlignes med uni, men alligevel) Jeg har altid rigtig godt kunne lide at gå i skole, og havde også en stor vennekreds af alle aldre. Jeg var altid med til at arrangere festerne, og gav den også alt den kunne trække både med alkoholet og turene på dansegulvet. Men siden da, er der meget, der har ændret sig. Nogle gange tænker jeg lidt over, om jeg savner den “Rikke” der var spontan og fjollede rundt som det passede hende. Men kommer også altid frem til den konklusion, at jeg jo også er blevet ældre, og den tid nok mest hører de vilde teenager år til – så det er jo ikke fordi jeg er gået glip af noget, jeg har måske fået den potion jeg skulle have 😉
Når det så er sagt, så er jeg også utrolig stolt af det, og glad for det, jeg har fået udrettet indtil nu. Jeg har ligesom fået styr på mit liv, og hvad jeg egentlig vil med det hele, og derfor var denne beslutning ikke helt så let igen. Nu kørte det hele lige.. Der var et svar til når folk udefra spurgte “jamen hvad laver du så?” eller “hvad læser du?” Men hvad nyttede det at kunne respondere med “jamen jeg læser idræt på uni, og det er bare så spændende” når det egentlig slet ikke var noget man følte sig tilpas med.
Til sidst gik det op for mig, at jeg hellere måtte stoppe inden jeg kørte endnu mere død i det. Og jeg er ellers ikke typen, der giver op, skal lige siges.. Har jeg sat mig noget for, så gennemfører jeg det også – jeg er stædig hvad det angår. Så at tage denne beslutning var i første omgang, hvad jeg vil kalde for et kæmpe stort nederlag for mig personligt. Ikke fordi andre udefra kunne pege fingre. Her var det mig selv som overdommer, der bankede med hammeren – lige ned i mit eget hoved. For jeg blev sku lidt skuffet over mig selv, at jeg knap nok kunne gennemføre et enkelt skoleår – med andre ord, så forventede jeg meget mere af mig selv, end hvad jeg egentlig kunne rumme. Jeg ville så mange ting på én gang; uni, arbejde, en lejlighed, konkurrencefitness, en kæreste, det sociale, familien osv. Og med så mange bolde i lufte, ville halvdelen lande på jorden. Jeg kunne ikke give mig 100% alle steder som jeg så ihærdigt forsøgte, og det meste blev gjort halvhjertet, især der hvor det aller mest blev forventet af mig – nemlig på skolebænken.
Derfor gjorde jeg op med mig selv, at 3 år ville føles som utrolig lang tid, hvis hverdag skulle være en kamp for, at når de ønskede topkarakter, men samtidig også fungere uden for skolens vægge, hvor jeg også gerne ville læse alle mine lektier, aflevere til tiden, være den bedste kæreste, veninde, søster og datter, så det hele kunne gå op i en højere enhed, og jeg kunne gå i seng op aftenen med god samvittighed.

Så ja, jeg startede ikke i sidste mandag som mange andre studerende gjorde. I stedet for, så starter jeg på en fuldtidsstilling omkring noget marketing om en uge. Et job jeg har tænkt mig at tage videre til når jeg starter personlig træner uddannelsen hos Fitness Institute til januar, og efterfølgende kan være færdiguddannet til maj, hvorefter jeg er klar til at gå all in på at hjælpe, vejlede og inspirere andre til en sund livsstil som jeg selv brænder utrolig meget for! Se DET glæder jeg mig utrolig meget til 🙂

Men én ting har jeg lært af alt dette – at det er utrolig vigtigt at mærke efter helt ned i maven, hvad man egentlig ønsker og brænder for. Og er man gået i gang, men ikke føler sig til rette, så gør noget ved det! Det er ikke et nederlag at bakke ud – blot lidt ekstra erfaring til bagagen.
Knus Rikke

8 kommentarer

 • Sejt at du tog skridtet – det er så vigtigt at lytte til sin mavefornemmelse. Held og lykke med din nye uddannelse 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte Vinbech

  ❤️ Godt skrevet Riksen 😘 Du ER en fighter og jeg ved at den beslutning du har taget ikke er kommet lige hen over natten . Det år du har taget på uni er på ingen måder spildt – der er mange ting du kan bruge derfra. Og et nederlag er det heller ikke – men en klog beslutning at tage når man vurdere at det er bedre at slå sig ind på noget som man virkelig brænder for 👍 Respekt for din beslutning 😘😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • RikkeVinbech

   Sødeste mammi! :-*
   Tak for I altid bakker mig op, uanset hvad!
   I de bedste <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Fornuftig beslutning, og lur mig, du bliver glad for den! Jeg har selv stået der og netop som dig, var det et kæmpe nederlag, når man altid er typen, der afslutter det man starter! Det er ca 2 år siden jeg droppede ud og startede for 1 år siden på noget nyt. Og idag er jeg LYKKELIG for, jeg tog den beslutning! Jeg har fundet min hylde! Og alle der kender mig siger, jeg er meget gladere end før. Vent og se Rikke, om et par år kigger du sikkert tilbage og tænker “godt jeg lyttede til mig selv!” <3
  Det kan måske virke ærgerligt, man så er sig igennem et års studie uden at få noget ud af det. Men jeg syntes, jeg lærte enormt meget om mig selv! 🙂
  God vind! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • RikkeVinbech

   Hej Lotte
   Tusinde tak for din kommentar! Sejt du tog springet videre, og har fundet den rette vej for dig.
   Jeg håber virkelig også det bliver muligt for mig at kunne se tilbage og være glad for min beslutning 🙂
   Tak – knus Rikke 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine Skøtt

  Du fulgte dit hjerte, det burde ingen pege fingre af! Du kan roligt være stolt af dig selv 😚

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • RikkeVinbech

   Hvor er du sød, Katrine!
   Håber du har det godt :-*

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I weekenden har jeg