25% på ALT fra Sportmaster

Jamen, må du godt spise det??

Billede uden titel

.. Er et spørgsmål jeg faktisk ret ofte får stillet – og hver gang må jeg liiiiige bide tænderne hurtigt sammen, inden jeg kan svare; “Ja! det må jeg faktisk gerne!” Jeg er bare et menneske som alle mulige andre, og derfor må jeg også spise lige præcist det, som jeg har lyst til.
Bare fordi jeg er meget sundheds relateret, og derfor er blevet puttet i fitness og fanatiker kassen så har jeg faktisk lige så stor ret og lyst til at spise et stykke kage, eller en pose slik på samme vis som alle andre. Det er som om, at fordi man til dagligt lever sundt og ofte træner, så er usunde sager en udelukket del af ens liv, og et “nej tak” er det eneste rigtige svar. Men, der er ikke nogen, der skal bestemme eller kan vide, om jeg har lyst til kage eller ej, og en kommentar som overstående kan til tider ramme utrolig personligt. For det er ikke sådan en person jeg er. Selvom jeg går meget op i min træning og min kost til dagligt, er det ikke ens betydning med, at jeg har udelukket alt andet. Sommetider kan jeg se det som et personligt angreb, når folks fordomme overrumler, det indtryk jeg egentlig forsøger at give dem af mig.
Selvfølgelig ved jeg godt, at jeg selv har været med til at opstille nogle af de fordomme, efter jeg flere gange har stillet til konkurrencer, hvor usunde sager desværre ikke var en del af ens kostplan. Men så snart at min konkurrencediæt (de sidste tre måneder op til en konkurrence) ikke er i spil, så er min kost utrolig large, og stort set alt er tilladt. Jeg spiser bare sundt og varieret til dagligt, fordi det er mad og en livsstil der behager mig utrolig meget, og ikke fordi jeg skal leve op til andres fordomme, eller det som folk forventer af “min slags” På samme vis finder jeg mig bedst tilpas med at bevæge min krop og være aktiv stort set hver dag, for sådan har jeg det bedst med mig selv. Derfor kan jeg også sagtens tillade mig at spise slik og andet når jeg har lyst – også selv om det kun er onsdag. Jeg lever efter det princip der hedder 80/20, hvor 80% af min kost består af sunde råvarer, der gavner min krop, og de resterende 20% er i form af hygge, der gavner mit sind.
Jeg mener at alt skal gøres med måde – både hvad angår træning, sund kost og søde sager. Alt skal kunne gå op i en højere enhed. Det er ikke den ene burger eller bakken med pizza, der vælter hele læsset, så derfor vil jeg også kunne have lov til at nyde det i fred, uden folk skal vende sig og pege fingre, for så går glæden ligesom bare lidt af det. Så smager den pizza faktisk slet ikke nær så godt, som man lige havde gået og regnet med.
Kernen i dette indlæg er egentlig bare at få skudt nogle fordomme til jorden, og få trumfet igennem, at vi ikke behøver at skulle blive kategoriseret som en bestemt slags. Nogle gange skulle vi bare passe vores egen tallerken i stedet for at koncentrere os så meget om, hvad andre propper på deres 🙂

signatur

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

25% på ALT fra Sportmaster